Att välja leksaker – målarböcker ?

Målarböcker och pyssel

Har du svårt att hitta leksaker som passar dina barn? Ska du handla online kan det vara svårt att tänka ut vad som passar deras ålder och intresse och hitta fram till rätt kategori av saker. Inte blir det lättare om det handlar om att hitta presenter till andras barn. Men det finns leksaker som nästan alltid går hem.

Material till pyssel

Barn brukar gilla att vara kreativa. Pysselmaterial kan därför ofta passa bra. Det går dessutom lätt att anpassa efter personen som ska ha sakerna och efter olika prisklasser. Det enklaste kan vara att köpa papper i olika färger, pennor och stickers. Mer avancerat är att köpa till exempel fina pärlor, pyssel med ett visst tema eller färdiga pysselkit. Det finns nästan hur mycket pysselmaterial som helst att välja mellan och det som är bra är att det inte gör något om någon annan köpt samma. Tänk bara på att inte välja något som barnet inte har kunskaper nog att använda sig av. Till exempel är garn roligast att få för den som lärt sig att sticka eller virka, men inte så roligt annars.

Målarböcker

Tiden när målarböcker bara var något för de yngsta är förbi. Idag är utbudet av målarböcker väldigt stort och finns i en mängd olika stilar och för alla olika åldrar. För förskolebarn kan de enkla böckerna där olika djur eller sagofigurer ska färgläggas fortfarande passa bra, men även för äldre barn kan det finnas målarböcker som passar. Någon som nyss förälskat sig i Harry Potter-böckerna kan säkert gilla att färglägga de olika figurerna därifrån, och en tonåring som vill känna sig stor blir nog glad för en målarbok med tjockare papper och inriktning på mindfulness. Som alltid är det viktigt att inte köpa något som känns för barnsligt, eftersom det kan tas som en förolämpning. Välj hellre en bok som verkar rikta sig till barn som är ett par år äldre om du känner dig osäker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *